LIZAKA JAJKO SŁODZONY STEWIĄ
Lizak w kształcie jajka słodzony stewią jest ręcznie robiony w naszej Manufakturze.
Na Wielkanoc obdaruj swoje pociechy lizakiem w kształcie jajka. Lizak bez dodatku cukru. Piękne pastelowe kolory przyciągają wzrok, a pyszny smak naszego lizaka na patyku skusi niejednego. Lizak zapakowany jest w woreczek foliowy i przewiązany wstążeczką
Lizak jajko stewia barwiony jest koncentratami owocowo-warzywnymi, nie zawiera barwników i glutenu.
Waga netto lizaka jajko stewia: 40g(±3 g)
Wymiar lizaka – średnica: ok.4,5cm, a długość lizaka wraz z patykiem ok. 27cm
Lizak jajko duży stewia
Składniki lizaka jajka stewia
- izomalt (wyprodukowany z buraka)
- woda,
- kwas jabłkowy,
- aromat naturalny,
- żywność barwiąca koncentraty: jabłka, marchwi, czarnej porzeczki, krokosza barwierskiego, cytryny, wiśni, spiruliny, melasy, hibiskusa)
- glikozyd stewiolowy E960
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry zawarte w koncentratach owocowo-warzywnych.
Wartość odżywcza w 100 g lizaka jajka stewia:
- wartość energetyczna 237 kcal/989 kJ
- tłuszcze 0g
- węglowodany 98,2 g w tym
- cukry 0,2 g,
- poliole 98 g
- białko 0,01 g,
- błonnik 0,005 g,
- sól 25,06 mg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Co to jest stewia? Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje – glikozydy stewiolowe, będące doskonałą alternatywą dla cukru. Substancje te są ok. 300 razy słodsze od cukru, ale nie są przyswajane przez organizm człowieka i z tego względu mają zero kalorii. Unia Europejska przyjęła rozporządzenie dopuszczające stosowanie glikozydów stewiolowych w żywności w 2011 roku.
Poznaj także inne słodycze wielkanocne produkowane ręcznie w manufakturze słodyczy! Kraina Słodkości zaprasza na zakupy online i do sklepu stacjonarnego!