Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Lizaki żelkowe

Niecodzienna słodycz z Krainy Słodkości – żelki na patyku

Chyba każdy zna żelki, ale czy każdy próbował ich w wersji na patyku? Jeśli nie próbowałeś jeszcze lizaków żelkowych, to przygotowaliśmy dla Ciebie właśnie takie nietypowe rozwiązanie w postaci lizaka żelkowego na patyku w kilku przepysznych owocowych smakach i w kształcie pięknych kwiatuszków. Znajdziecie u nas żelkowe lizaki mandarynkowe, malinowe, jagodowe, truskawkowe oraz porzeczkowe. Zapraszamy do zamawiania i kosztowania naszych dużych lizaków żelkowych.

Nie możesz jeść żelkowych lizaków słodzonych tradycyjnym cukrem?

Sprawdź nasze: lizaki bez cukru!


Lizaki żelkowe, czyli galaretki na patyku, to rodzaj słodyczy wytwarzany z żelatyny, cukru i aromatów oraz barwinków spożywczych. Często są jaskrawo kolorowe i mogą mieć różne kształty i rozmiary. Są popularnym przysmakiem zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

Słodkie kwiatuszki z galaretki

Słodkie kwiatuszki z galaretki będą wspaniałym urozmaiceniem pikniku rodzinnego, czy urodzin lub imienin organizowanych dla dzieci. Mogą spełnić tez rolę pysznego podarunku dla gości weselnych lub rolę miłego gadżetu na powitanie gości hotelowych. Pomysłów jest tak wiele jak wiele okazji do obdarowywania innych. Słodycze urodzinowe, na babyshower, czy na osiemnastkę też mogą być w formę lizaków żelkowych. Lizaki żelkowe produkowane w naszej manufakturze lizaków to galaretki na patyku ręcznie robione przez wyśmienitych cukierników. Do produkcji naszych lizaków żelkowych wykorzystujemy tylko naturalne aromaty i barwniki pochodzenia roślinnego. Wszystkie produkty kupione u nas dają Ci gwarancję smaku i tego, że są wytwarzane z porządnych i sprawdzonych składników.

Jak zrobić lizaki żelkowe samemu w domu?

Lizaki żelkowe można również zrobić samemu. Aby zrobić lizaki żelkowe sam w domu potrzebujesz:
    •     cukru,
    •     żelatyny,
    •     wody,
    •     cukru pudru,
    •     barwników i aromatów naturalnych (według uznania),
    •     form do lizaków.
W rondelku podgrzej cukier, żelatynę i wodę. Podgrzewaj mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodaj cukier puder i mieszaj, aż do połączenia się składników. Dodaj barwniki i aromaty według uznania. Przelej ciepłą masę do form na lizaki. Pozostaw do stężenia przez kilka godzin lub do całkowitego wystygnięcia. Wyjmij lizaki z form i gotowe do jedzenia. Proporcje składników mogą się różnić w zależności od przepisu.

Lizaki żelkowe - zamów w sklepie online Kraina Słodkości

Jeżeli jednak zamiast gotować to wolisz kupić taki słodki poczęstunek dla swoich gości, to zapraszamy do składania zamówień w naszym sklepie online Kraina Słodkości!