Czekolada mleczna bez dodatku cukru idealna dla każdego
Proponowana w tej ofercie mleczna czekolada bez cukru jest ręcznie robiona. Zapraszamy do zapoznania się z pełnym opisem.
Proponujemy tradycyjną, ręcznie wykonywaną tabliczkę mlecznej czekolady 90g bez cukru
Nasza manufaktura wprowadziła do oferty czekoladę mleczną bez cukru. Przyjemna słodycz tej ręcznie wykonywanej tabliczki czekolady to skutek zastosowania substytutu cukru, maltitolu, dopełnionego przez naturalną wanilię Bourbon. Smak i konsystencja czekolady mlecznej bez cukru zbliżone są bardzo do smaku naszej belgijskiej mlecznej czekolady.
Osoby nie jedzące cukru do tej pory musiały darować sobie tę przyjemności. Obecnie diabetyk lub osoba dbająca o linię wcale nie musi rezygnować ze swoich ulubionych słodkości. Wystarczy, że wybierze proponowaną przez nas czekoladę mleczną bez cukru i może zaspokoić swoją zachciankę.
Informujemy, że nasze słodycze produkowane są ręcznie i w związku z tym produkty mogą nieznacznie różnić się od siebie, a zamieszczone zdjęcie jest zdjęciem poglądowym.
Waga netto czekolady mlecznej bez cukru: 90 g (±5 g).
Wymiary tabliczki czekolady: 15 x 7,5 cm.
Składniki mlecznej czekolady słodzonej maltitolem:
- substancje słodzące: maltitol,
- tłuszcz kakaowy,
- mleko pełne w proszku,
- miazga kakaowa,
- emulgator: lecytyna sojowa,
- aromat naturalny waniliowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna 497 kcal/2080 kJ,
- tłuszcze całkowite 36,6 g,
- w tym:
- tłuszcze nasycone 22 g,
- węglowodany 50,4 g
- w tym:
- cukry (mono i disacharydy): 7,8 g,
- białko 6,8 g,
- błonnik 2,1 g,
- sól 0,20 mg
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.