CUKIERKI WYBIERZ SWÓJ SMAK STEWIA
Cukierki wybierz swój smak stewia są produkowane ręcznie w Krainie Słodkości.
W Krainie Słodkości wszystkie słodycze robione są z pasją i sercem. U nas każdy znajdzie coś dla siebie. Dzięki opcji Cukierki wybierz swój smak stewia możesz zdecydować się na jeden konkretny smak, który przypadnie Ci do gustu. Słodycze te są dla osób niemogącym jeść produktów z cukrem i chorym na cukrzycę. Słodycze bez cukru idealnie sprawdzą się również dla osób, którzy dbają o formę i sylwetkę. Składniki zawarte w tych słodyczach nie powodują próchnicy. Spraw przyjacielowi przyjemność i obdaruj go ulubionym smakiem.
Cukierki pokazane na zdjęciu są poglądowe, w których występują wszystkie kolory produkowane przez nas. Każdy smak cukierków ma swoje kolory np. mięta jest koloru biało-niebiesko-zielonego.
Cukierki wybierz swój smak stewia barwione są koncentratami owocowo-warzywnymi, nie zawierają barwników i glutenu.
Waga netto cukierków wybierz swój smak stewia: 100g(±5 g)
Składniki cukierków wybierz swój smak stewia
- izomalt (wyprodukowany z buraka)
- woda,
- kwas jabłkowy,
- aromat naturalny/olejek naturalny,
- żywność barwiąca koncentraty: jabłka, marchwi, czarnej porzeczki, krokosza barwierskiego, cytryny, wiśni, spiruliny, melasy, hibiskusa)
- glikozyd stewiolowy E960
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry zawarte w koncentratach owocowo-warzywnych.
Wartość odżywcza w 100 g cukierków wybierz swój smak stewia:
- wartość energetyczna 237 kcal/989 kJ
- tłuszcze 0g
- węglowodany 98,2 g w tym
- cukry 0,2 g,
- poliole 98 g
- białko 0,01 g,
- błonnik 0,005 g,
- sól 25,06 mg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Co to jest stewia: Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje – glikozydy stewiolowe, będące doskonałą alternatywą dla cukru. Substancje te są ok. 300 razy słodsze od cukru, ale nie są przyswajane przez organizm człowieka i z tego względu mają zero kalorii. Unia Europejska przyjęła rozporządzenie dopuszczające stosowanie glikozydów stewiolowych w żywności w 2011 roku.