LIZAK W KSZTAŁCIE SERCA BEZ DODATKU CUKRU
Słodkie serce dla diabetyka
Lizak serce słodzony stewią to idealne rozwiązanie, jeżeli ważna dla Ciebie osoba nie może jeść cukru. Produkowane jest ręcznie w naszej manufakturze. Chcesz wręczyć słodki upominek na Walentynki lub na innej okazję, to znalazłeś idealny słodki dodatek bez cukru. Lizak serce słodzone stewią będzie przydatny na Dzień Babci i Dziadka. Kiedy obdarowana osoba spróbuje soczystego owocowego lizaka to humor gwarantowany. Lizak serce słodzony stewią zachwyci swoim wyglądem i kolorystyką.
Lizak serce ze stewią barwiony jest koncentratami owocowo-warzywnymi, nie zawiera barwników.
Czy jesteś wesoły, czy smutny, lizak zawsze poprawi Ci humor.
Każdy nasz produkty robiony jest ręcznie i jet niepowtarzalny. Może różnić się nieznacznie od produktu na zdjęciu.
Waga netto lizaka serce ze stewią : 40g(±3 g)
Wymiar lizaka: średnica: ok.6,5cm, a długość lizaka wraz z patykiem ok. 27cm
Informujemy, że produkty z karmelu są kruche i w związku z tym narażone na stłuczenia!
Składniki lizaka serce ze stewią
- izomalt (wyprodukowany z buraka)
- woda,
- kwas jabłkowy,
- aromat/olejek naturalny,
- żywność barwiąca koncentraty: jabłka, marchwi, czarnej porzeczki, krokosza barwierskiego, cytryny, wiśni, spiruliny, melasy, hibiskusa)
- glikozyd stewiolowy E960
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry zawarte w koncentratach owocowo-warzywnych.
Wartość odżywcza w 100 g lizaka serce ze stewią:
- wartość energetyczna 237 kcal/989 kJ
- tłuszcze 0g
- węglowodany 98,2 g w tym
- cukry 0,2 g,
- poliole 98 g
- białko 0,01 g,
- błonnik 0,005 g,
- sól 25,06 mg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Co to jest stewia: Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje – glikozydy stewiolowe, będące doskonałą alternatywą dla cukru. Substancje te są ok. 300 razy słodsze od cukru, ale nie są przyswajane przez organizm człowieka i z tego względu mają zero kalorii. Unia Europejska przyjęła rozporządzenie dopuszczające stosowanie glikozydów stewiolowych w żywności w 2011 roku.