LIZAK W KSZTAŁCIE DUŻEGO SERCA BEZ DODATKU CUKRU
Słodkie duże serce dla diabetyka
Lizak duże serce słodzony stewią to idealne rozwiązanie, jeżeli ważna dla Ciebie osoba nie może jeść cukru. Produkowane jest ręcznie w naszej manufakturze. Chcesz wręczyć słodki upominek na Walentynki lub na innej okazję, to znalazłeś idealny słodki dodatek bez cukru. Lizak duże serce słodzone stewią będzie pysznym prezentem nie tylko na dla Babci i Dziadka,lecz również dla Mamy lub Taty. Kiedy obdarowana osoba spróbuje soczystego owocowego lizaka to humor gwarantowany. Lizak duże serce słodzony stewią zachwyci swoją wielkością, wyglądem i kolorystyką.
Lizak serce ze stewią barwiony jest koncentratami owocowo-warzywnymi, nie zawiera barwników.
Czy jesteś wesoły, czy smutny, lizak zawsze poprawi Ci humor.
Każdy nasz produkty robiony jest ręcznie i jet niepowtarzalny. Może różnić się nieznacznie od produktu na zdjęciu.
Waga netto lizaka serce ze stewią : 80g(±3 g)
Wymiar lizaka: średnica: ok.10cm, a długość lizaka wraz z patykiem ok. 27cm
Informujemy, że produkty z karmelu są kruche i w związku z tym narażone na stłuczenia!
Składniki lizaka serce ze stewią
- izomalt (wyprodukowany z buraka)
- woda,
- kwas jabłkowy,
- aromat/olejek naturalny,
- żywność barwiąca koncentraty: jabłka, marchwi, czarnej porzeczki, krokosza barwierskiego, cytryny, wiśni, spiruliny, melasy, hibiskusa)
- glikozyd stewiolowy E960
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry zawarte w koncentratach owocowo-warzywnych.
Wartość odżywcza w 100 g lizaka serce ze stewią:
- wartość energetyczna 237 kcal/989 kJ
- tłuszcze 0g
- węglowodany 98,2 g w tym
- cukry 0,2 g,
- poliole 98 g
- białko 0,01 g,
- błonnik 0,005 g,
- sól 25,06 mg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Co to jest stewia: Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje – glikozydy stewiolowe, będące doskonałą alternatywą dla cukru. Substancje te są ok. 300 razy słodsze od cukru, ale nie są przyswajane przez organizm człowieka i z tego względu mają zero kalorii. Unia Europejska przyjęła rozporządzenie dopuszczające stosowanie glikozydów stewiolowych w żywności w 2011 roku.